Uitgedaagd door grote machines

Voor Scope betekende het samenwerken met Agrifac Machinery B.V., een uitdaging in het handelen van hele grote producten. Om in de studio een realistisch beeld te krijgen van de enorme landbouwmachines, werden 1-op-1 prints in de werkplaats opgehangen. Door de assemblage-hal bij Agrifac te bezoeken, werd duidelijk hoe de machines er in het echt uitzien en functioneren.

Optimaliseren van het productieproces

Agrifac was op zoek naar manieren om het productieproces van bestaande (vloeistof)tanks in hun landbouwmachines te optimaliseren. Aan Scope werd gevraagd de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken en daarbij rekening te houden met een groot aantal technische randvoorwaarden en eisen.

Voordeel door veranderingen

Door te kiezen voor een ander materiaal en fabricage proces, werd het produceren van de (vloeistof)tanks minder bewerkelijk en goedkoper. Daarbij moesten wel weer nieuwe uitdagingen, zoals voldoende stijfheid van het materiaal het hoofd geboden worden.

Bestaand en toekomstgericht design

In de schetsen van de machines met nieuwe vloeistof tanks, heeft Scope de lijn in de ontwerpen van de huidige machines gevolgd. Tegelijk is ook meer toekomstgericht en vernieuwend nagedacht over uiterlijk en functionaliteit van de landbouwmachines van Agrifac.