Vernieuwen met behoud van kwaliteit

Bij het ontwikkelen van de ZIA is door de Jong DUKE gekapitaliseerd op een bestaand platform. Voor dit platform is de laatste jaren veel geïnvesteerd in ontwikkeling van innovatieve componenten zoals zichtbare bonen aan de voorzijde van de machine en een touchscreen gebruiksinteractie waarmee een high-end gebruiksinteractie gerealiseerd kan worden.

Dit wordt door de markt onderkend en wordt in de Zia behouden. Vernieuwd wordt er bijvoorbeeld door glazen kopjes detecteerbaar te maken door gebruik van andere sensoren. Hierdoor worden irritaties voorkomen. Juist in deze combinatie van het opnieuw benutten van eerder zeer succesvol gebleken eigenschappen en het inzetten van compleet nieuwe technologie schuilt de kracht van de ZIA. Een koffiemachine met elegante lijnvoering, gourmet espresso, zichtbare bonen, een hoge capaciteit en een zeer geavanceerd all screen display.

Samen slim innoveren

Het all screen display in de ZIA is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen De Jong en Scope. Hun gezamenlijke inzet en inspanningen hebben het mogelijk gemaakt dat bestaande technologie uit de Iphone toepasbaar werd voor de koffieautomatenbranche. Een opvallende innovatie omdat in oorsprong de stoom en het vocht, die bij koffiezetten ontstaan, veel invloed hebben op de bedrijfszekerheid van de bediening.

Klaar voor de toekomst

Tel daarbij op dat Scope ‘de consument’ en de verschillende markten zo goed in beeld had, dat er bij het ontwerpen van de ZIA tot de rand gegaan kon worden van wat op dat moment geaccepteerd werd. Doordat Scope studie gemaakt heeft van de designsmaak van de consument, was het mogelijk om een eigentijdse koffiemachine te maken wat betreft vormgeving, interactie en functionaliteit. Een machine waarmee De Jong ‘klaar is’ voor de komende tien jaar.