[av_awards size=’no scaling’]
[av_awards_item id=’3497′ attachment=” hover=’Red Dot Award’ link=” linktitle=” link_target=”]
[av_awards_item id=’3495′ hover=’GIO Award’ link=” linktitle=” link_target=”]
[/av_awards]

Bewegelijke operatiestoelen

Na de realisatie van de succesvolle oogoperatiestoel: de DOC Classic, ontstond bij Doge de behoefte aan het uitbreiden van haar portfolio ‘mobiel opereren’ om een breder assortiment  in de ‘medium’-care te creëren.

Met de keuze voor een range van operatiestoelen, waaronder de DOC maxi met zes onafhankelijk beweegbare delen, wordt een breed toepassingsgebied bediend. De mobiele operatiestoelen zijn uitermate geschikt voor gebruik bij bijvoorbeeld dermatologische-, orthopedische- (handen, knieën, voeten e.d.) of vaatchirurgische behandelingen in operatiekamers of de KNO-behandelingen op de poliklinieken.

‘Mobiel opereren’

De DOC range maakt het mogelijk om een geheel nieuw zorgconcept toe te passen, waarbij het niet de patiënt is die wordt verplaatst, maar waar stoel en patiënt samen verplaatst worden. Beter voor het personeel (ARBO) en voor de patiënt, die tijdens de behandeling geen belastende transfers hoeft te ondergaan.

Natuurlijk moeten de stoelen voor een dergelijk gebruik over uitstekende rijeigenschappen beschikken. Daarom is veel aandacht besteed aan het perfectioneren van de besturing, het minimaliseren van het gewicht door het gebruik van composiet en het ontwikkelen van een eenvoudig bedieningssysteem met gebruiksvriendelijke handset.

Gebruiksomgeving en de concurrentie in beeld

Om voldoende zicht te hebben op de huidige zorgprocessen is Scope gaan kijken in operatiekamers in ziekenhuizen. Zo werd het dagelijks gebruik van de operatiestoelen in kaart gebracht en werd veel procesinformatie voor de nieuwe producten achterhaald.

Door middel van een uitgebreid concurrentieonderzoek heeft Scope de markt in kaart gebracht. Hieruit is een business case gedestilleerd voor het realiseren van een onderscheidend product.

Vormgeving en functionaliteit

Een belangrijke doelstelling werd dat de operatiestoelen niet als hardcore medische producten ontwikkeld zouden worden.

Geen stalen tafels met hard en koud uiterlijk, maar stoelen met een vriendelijker, elegant en licht uiterlijk. Het gebruik van composiet maakte dit mogelijk doordat daarmee de stoelen voorzien worden van een gladde buitenkant, die erg goed schoon gehouden kan worden. Het wegontwerpen van technische details, zorgde voor een rustige uitstraling van de operatiestoelen. Iets wat een welkome aanvulling is in de hectische omgeving van de operatie- of  behandelkamers, waar complexe zorg wordt verleend.

Scope integreerde een uitgebreid pakket aan technische eisen in het ontwerp en begeleidde de medische keuringen van de stoelen.