Digitale gastvrijheid

Patientline faciliteert allerlei oplossingen op het gebied van (digitale) gastvrijheid in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zij constateerden dat de behoefte in de markt zich ontwikkelde van televisieoplossingen aan het voeteneind van het bed naar multifunctionele digitale mogelijkheden dichtbij de patiënt. Aan Scope werd gevraagd een product te ontwerpen, waarmee de patiënt zou kunnen beschikken over televisie, telefonie, internet, voorlichtingsfilmpjes en patiënten informatie.

Identiteit Patientline

Het ontwerp van dit product moest naadloos aansluiten op de identiteit van Patienline, een bekende speler in deze markt. Scope heeft daarom eerst een visueel kader gemaakt voor het merk, de context en het product. Op basis hiervan werd een gesprek mogelijk met de stakeholders binnen Patientline over hun verwachtingen. De uitkomsten hiervan vormden de basis onder heldere doelen, voor zowel de functionaliteit als de uitstraling  van de Patienten Service Module.

Behuizingsontwerp

In het ontwerp voor de Service Module moest rekening gehouden worden met de medische context. Er werd gekozen voor geheel gesloten, gladde oppervlakken, die goed schoon gehouden kunnen worden. De koeling van de Service Module werd daarom gerealiseerd in de arm, waarmee de monitor aan het plafond is gemonteerd. En de knoppen in de Module zijn op een speciaal ontwikkeld siliconenmatje geplaatst.

Eindresultaat

Uiteindelijk is zo een glad en afgerond product ontworpen. Zelfs de handgrepen zijn in de behuizing van de monitor verwerkt. En ook de alarmering is in het product gerealiseerd. Op deze manier is het een product met zo min mogelijk losse delen en randjes geworden.