Wavin kwaliteit

Wavin vroeg Scope een nieuwe range koppelingen voor waterleidingen voor warm- en koud water te ontwerpen. Koppelingen met een eigen gezicht, waarmee de kwaliteit van Wavin benadrukt zou worden. Om dit te kunnen bereiken is door Scope ingezet op het ontwerpen van een product waarbij installatie gemak, slimme constructie en een kwalitatief hoogstaande uitstraling het verschil maken.

Door het toepassen van een innovatief grijp-mechanisme voor de buis van de smartFIX ‘slimline’ en heeft een gunstige diameter/lengte verhouding, wat resulteert in installatiegemak in vaak krappe ruimtes.

Goed geplaatst!

Hij is ‘plug & play’ (push en fit) en door het draaibare kijkgaatje kan de monteur altijd zien of de leiding goed geplaatst is. Na een verkenning door Scope werd voor het onderling aan elkaar maken van de delen van de koppeling zelf, gekozen voor een snap cap, een zogeheten geklikte cap.

Door slim gebruik te maken van texturing krijgt het product zonder extra kosten een A-merk uitstraling. Met het realiseren van de smartFIX is een vormentaal ontwikkeld, die voor Wavin leidend werd voor nieuwe projecten; een benchmark voor de Wavin vormgeving.

Nederlandse Design Prijzen 2007

Winnaar categorie ‘Professioneel Product’

Het juryrapport: Dit eenvoudig ogende, ‘low-interest’ product is slim ontworpen met aandacht voor zowel de praktische als de emotionele beleving ervan. Het ontwerp is niet alleen het resultaat van technisch vernuft, maar bewijst dat een bewuste keuze voor een echte Back to Basics-merkstrategie zowel esthetisch als commercieel succesvol kan zijn. De voor een professioneel product ver doorgevoerde vormdetaillering geeft aan dat het om kwaliteit gaat. Dit is een schoolvoorbeeld van de toegevoegde waarde die design kan geven.’