Scope ontwikkelde het overall design concept en de gepatenteerde Nabij Infra Rood (NIR) lichtbron die binnenin de scanner de scan maakt. Aluminium spuitgietdelen zijn vernuftig geïntegreerd om de intense hitte van de lichtbron te verspreiden. Tegelijk dragen ze bij aan de beleving van robuustheid en kwaliteit die toepasselijk is voor een hoogwaardige sensor. Samen met je smartphone is het alles wat je nodig hebt om goed bemestingsadvies te ontvangen.

De Soilcares Soilcanner ontvangt in 2017 de prestigieuze Reddot | Best of the Best onderscheiding voor “very high design quality and creative performance”.

Scope Design heeft voor ons niet alleen een briljant product ontworpen, zij hebben ons totaal ontzorgd.

Direct bemestingsadvies

De Soilscanner wordt gebruikt om boeren in Afrika en andere ontwikkelingslanden in staat te stellen om hun oogst te vergroten doordat ze via de Soilscanner en de App direct advies ontvangen over hoe ze hun landbouwgrond het best kunnen bemesten en welk gewas ze het best kunnen verbouwen.

Volledige ontzorging

Scope ontzorgde Soilcares door zowel de projectleiding als de centrale projectcommunicatie te verzorgen tussen internationale componentleveranciers, elektronicaontwikkelaars, detail engineers en het ontwerpteam.

Scope ontwikkelde de gehele stof- en waterdichte (IP65) behuizing die toepasbaar is in een heavy-duty gebruiksomgeving met als belangrijkste uitdaging de warmteontwikkeling ten gevolge van de interne lichtbron. Deze is uiteindelijk afgevoerd door een aluminium frame en lichtbronbehuizing.

Daarnaast bedacht en realiseerde Scope de geheel nieuwe en zeer kosten-efficiënte lichtbron, die samen met de optisch mechanische sensor, het hart van de scanner vormt. Met de wetenschappers van Soilcares testen en optimaliseren we deze vernuftige functionaliteit tot de uiteindelijk gepatenteerde uitvoering.

Realisatie prototypes voor user test

Scope ontwierp en produceerde een eerste serie van 15 functionele prototypes waarmee Soilcares hun productidee in Kenia konden testen. Om dit te realiseren combineerden wij, in onze studio, een beschikbare lichtbron met Arduino hard- en software om een verbinding te kunnen maken met de smart Phone app.

Door Scope Design ontwikkelde bodemscanner in NOS journaal van 8 juli 2018.