Met minimale middelen maximaal effect

In het ontwerpen van de handsets voor de bedden van Swiss Sence, vormde het ontwikkelen van de Graphic User Interface (GUI) een aansprekend onderdeel.

De keuze voor een display was hierin bepalend en vormde voor Scope en Swiss Sence de eerste uitdaging.

Display keuze

Aanvankelijk werd gedacht aan het toepassen van een kleurendisplay, om te kunnen voldoen aan de hedendaagse verwachtingen van de consument. Door een zorgvuldige analyse te maken van de risico’s  van een kleurendisplay (snel niet meer leverbaar, kostbaar), wist Scope de keuze voor een monochrome display te integreren in het ontwerp. Dit zwart/wit display werd uiteindelijk custom made voor Swiss Sence ontwikkeld. Zo werd met minimale middelen een maximaal effect bereikt in de uitstraling van elegantie en kwaliteit van de handsets.

Interactie ontwerp

Volgende stap vormde het maken van een uitgebreid schematisch overzicht van het ontwerp voor de totale interactie van de handsets. Zo werd de brug geslagen tussen gewenste mogelijkheden in de software en de, eveneens door Scope ontwikkelde, handware van de handsets. De complete bediening en functionaliteit van de handsets werd uitgewerkt. De bed- en massagestanden werden gekozen en voorkeuren werden aangegeven.

Op basis hiervan kon doeltreffend met de software programmeurs overlegd worden over wat er allemaal software matig in de handsets geintegreerd moest worden.

Pixel perfect design

Scope was zich bewust van de iets beperktere mogelijkheden van de textuele weergave in een monochrome display. Daarom is veel aandacht besteed aan het maken van een pixal perfect design. Op deze manier werd ook weer met minimale middelen een zo optimaal mogelijke kwaliteit van de weergave van tekst en iconen in het display geborgd.