NG800 endoscopenkast

De NG800 endoscopendroogkast is een droog- en bewaarkast speciaal voor flexibele medische endoscopen. Dankzij het gebruik van de droogkast kunnen de endoscopen, zonder desinfecteren onmiddellijk opnieuw gebruikt worden, zelfs na lange bewaarperioden.

Dit nieuwe product is zowel wat betreft design, gebruik, interactie als in zijn technische basis geheel vernieuwd en verbeterd. Eén van de positieve effecten hiervan is dat van Vliet en Olympus toegang hebben gekregen tot de enorme Duitse ziekenhuismarkt.

Regisseur

Het ontwerpproces van deze droogkast voor endoscopen voor van Vliet en Olympus laat een fraai staaltje geïntegreerde productontwikkeling zien. Scope is in het ontwikkelproces als ontwerper en als regisseur de benodigde kennis op het terrein van elektronica, mechanica en luchtbehandeling bij elkaar gebracht. In samenwerking met andere partijen én van Vliet zelf is alle specialistische kennis en ervaring geïntegreerd.

Verbeteren functionaliteit

Door de forse besparingen op de behuizing werd het mogelijk om ook de gehele technische kern van het droogproces te innoveren.

Door overdruk te realiseren worden de endoscopen gedroogd en bewaard in een hepa-gefilterd klimaat met een gelijkmatige luchtstroom. Met individuele flowsensoren kan de exacte luchtstroom bepaald worden voor elke individuele scope.

 

Een belangrijke verbetering in efficiency van deze scopenkast is dat er met één techniek deel (elektronica, ventilator, filter e.d.) nu in plaats van één, twee kasten met acht endoscopen kunnen worden aangestuurd. Deze efficiencyslag is betekenisvol omdat het ziekenhuis binnen dezelfde ruimte in de kamer meer capaciteit bereikt.

 

De nieuwe endoscopendroogkast is niet langer een standalone product, maar nu als modulair systeem beter af te stemmen op de specifieke wensen van gebruikers. Ziekenhuizen kunnen een droog-oplossing voor endoscopen creëren, die bijvoorbeeld qua ruimte en gebruik, past bij de eigen situatie.

Design

Deze endoscopendroogkast kenmerkt zich door een onderscheidend uiterlijk. De doorlopende ronde vorm met een iets terugliggend techniekcompartiment is zeer onderscheidend in de markt en past goed binnen de gebruikscontext.

De kast is visueel aantrekkelijk, eenvoudig schoon te maken,opgeruimd en zeer ergonomisch. De scopen hangen georganiseerd naast elkaar en één enkele luchtaansluiting, geïntegreerd in de plafondarm, zorgt voor de verbinding naar de endoscope.

De zichtbaarheid van de scopen is verbeterd door het toepassen van glazen deuren in de droogkast. Hierdoor is ook een statusindicatie mogelijk aan de bovenzijde waardoor het voor verpleegkundigen mogelijk is om in één oogopslag de beschikbaarheid van instrumenten te beoordelen.

Interactie

De totale interactie van de gebruikers met de scopendroogkast is verbeterd. Zo is de status- indicatie van het droogproces beter zichtbaar geworden, door het gebruik van verlichting in meerdere kleuren. Dit maakt dat van een afstand zichtbaar is voor zorgprofessionals hoe ver het droogproces van de scopen is. En voorkomt dat zij hiervoor steeds opnieuw naar het display moeten lopen.

© ScopeDesign.nl