Medisch

In de afgelopen jaren heeft Scope zich steeds verder toegelegd op projecten binnen de (para)medische sector. De maatschappelijke relevantie van de thema’s spreken bij Scope zeer tot de verbeelding. En dat het gaat over het ontwikkelen van hoogtechnologische producten voor mensen in een kwetsbare positie, maakt dat Scope hier graag haar tanden in zet.

Lees meer

Consument

Niets is zo leuk als het ontwerpen van producten voor de dagelijkse leefomgeving, waarvan iedereen zich direct een beeld kan vormen. Het ontwerpen voor  de consumentenbranche is voor Scope een terrein dat volop in ontwikkeling is. Om in deze branche nog nadrukkelijker verschil te kunnen maken voor haar klanten, heeft Scope geïnvesteerd in onderzoek naar wat consumenten mooi vinden.

Lees meer

Industriëel

Bij het ontwerpen van producten of diensten voor bedrijven in de industriële branche gaat het vaak om het communiceren van de kwaliteit van opdrachtgevers. Hier samen met klanten voor gaan is voor Scope een aantrekkelijke uitdaging. En dat dit “werkt” blijkt wel uit de langdurige relaties die Scope heeft met klanten in deze branche en de prijswinnende ontwerpen die hieruit zijn voortgekomen.

Lees meer

Mobiliteit

Dit is een branche die sommige Scopers wel heel na aan het sportieve hart ligt. Bewegen en je verplaatsen, omdat het moet of omdat het leuk is om te doen! In de mobiliteitsbranche gaat het over producten waarbij de expressie van snelheid belangrijk is. Of het nu gaat om een fiets, een boot of een rolstoel. Het zijn doorgaans producten die zijn opgebouwd uit een groot aantal onderdelen, die zowel esthetisch als ook wat betreft betrouwbare functionaliteit gedegen kwaliteit moeten bieden.

Lees meer

Vending

Al vanaf het begin werkt Scope voor bedrijven in de vending branche en sinds die tijd is hier veel veranderd. Destijds ging het veelal om het ontwerpen van plaatstalen producten met lage investeringskosten. Tegenwoordig is voor ontwerpers zoveel meer mogelijk, bijvoorbeeld door het gebruik van kunststof met een grote vormvrijheid. Met aanhoudend enthousiasme werkt Scope samen met haar klanten aan het bedenken van coole nieuwe dingen die de kwaliteitsbeleving van ‘het halen van een kopje koffie’ compleet maken.

Lees meer

Landbouw

Op basis van haar brede kennis van uiteenlopende productietechnieken, is Scope als het ware deze branche binnen gerold. Hier werd Scope met allerlei nieuwe uitdagingen geconfronteerd, zoals bijvoorbeeld de enorme omvang van landbouwmachines en de benodigde robuustheid van (onderdelen van) deze stoere machines. Samen met de fabrikant en eventuele andere partners gaat Scope tot het uiterste om passende en slimme oplossingen te vinden. En dat dit goed lukt, blijkt uit het feit dat de inbreng van Scope in een landbouwmachine direct een design prijs heeft opgeleverd!

Lees meer