Mobiliteit

Dit is een branche die sommige Scopers wel heel na aan het sportieve hart ligt. Bewegen en je verplaatsen, omdat het moet of omdat het leuk is om te doen! In de mobiliteitsbranche gaat het over producten waarbij de expressie van snelheid belangrijk is. Of het nu gaat om een fiets, een boot of een rolstoel. Het zijn doorgaans producten die zijn opgebouwd uit een groot aantal onderdelen, die zowel esthetisch als ook wat betreft betrouwbare functionaliteit gedegen kwaliteit moeten bieden.

Diversiteit

Binnen de mobiliteitsbranche werkt Scope bijvoorbeeld voor producenten van kinderwagens, scootmobielen, boten, rolstoelen, trapliften, rollators en fietsen. Ook wordt er gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van fietsonderdelen zoals kettingkasten, banden, wielen, frames, zadels, kinderzitjes en fietsdragers. Door te werken aan zo’n breed scala aan mobiliteitsproducten, is binnen Scope brede ervaring en expertise opgebouwd, die wordt ingezet binnen elk nieuw mobiliteitsproject.

Mobiel met functiebeperkingen

Een extra uitdaging ligt voor Scope binnen deze para-medische branche in het feit dat er ook gewerkt wordt aan producten, waarmee mensen met functiebeperkingen zich (beter) kunnen verplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwerpen van rolstoelen, rollators en trapliften. Producten waaraan door mensen met functiebeperkingen, vanwege een ziekte of handicap, specifieke eisen gesteld worden. Bij een rolstoel, waarin mensen zich een hele dag verplaatsen, moet nauwgezet gewerkt worden aan de juiste mix tussen ergonomie, functionaliteit, maatvoering, zitcomfort en de meest passende bediening. En voor mensen die verminderd mobiel zijn en daarom gebruik maken van een rollator of een traplift moet over valpreventie worden nagedacht. En voor al deze hulpmiddelen geldt dat er een uitdaging ligt in het ontwerpen van producten met een eigentijds en minder stigmatiserend uiterlijk. Ook hier komt de brede ervaring van Scope in de mobiliteitsbranche goed van pas!

Strategie ontwikkelen

Al ruim 10 jaar werkt Scope voor verschillende fabrikanten van fietsonderdelen. Van achterlicht tot kettingkasten, steeds met onderscheidend design en vaak prijswinnend resultaat. Binnen de fietsindustrie werken fabrikanten en producenten voortdurend aan nieuwe onderdelen en hun onderscheidend vermogen. Zonder daarbij het totaalbeeld van collecties uit het oog te verliezen. Op de vragen die hierbij kunnen ontstaan heeft Scope passende antwoorden ontwikkeld, die zij graag deelt met andere relaties in de mobiliteitsbranche. Voor verschillende klanten heeft Scope de laatste jaren gewerkt aan het ontwikkelen van een strategisch kader voor design, ontwikkeling en innovatie. Om zo een duidelijke lijn aan te brengen en te behouden in de totale collectie producten.

© ScopeDesign.nl