Creating a brand
identity for Alfen
car charging stations.

SUMMARY of the CHARGING STATION

Om de herkenbaarheid in de markt te vergroten en de identiteit van het merk verder te laden, werd Scope Design door laadpalen specialist ICU Alfen gevraagd om een nieuwe taal voor design te ontwikkelen. Met de Visual Brand Language Tool konden we op efficiënte wijze een consistente taal ontwikkelen waarmee de verschillende producten kunnen worden vormgegeven. Die nieuwe taal voor design hebben we direct toegepast op de lader voor thuisgebruik: de Home Charger. We hebben onze focus gelegd op de onderdelen die ook in andere producten in deze collectie terugkomen. Dit maakt elk ICU-product duidelijk herkenbaar en betaalbaar, en bovendien een echte blikvanger.

design brief

ICU Alfen is een specialist in laadpalen voor alle marktsegmenten home, business, parking en public. Om de herkenbaarheid in de markt te vergroten en de identiteit van het merk verder te laden, werd Scope Design gevraagd om een vormentaal te ontwikkelen.

The approach of the project

Om op efficiënte wijze zoveel mogelijk informatie over het merkkarakter en de laders van ICU Alfen te verzamelen, heeft Scope Design de Visual Brand LanguageTool ingezet. Met de uitkomsten van deze tool waren we in staat om een consistente taal te ontwikkelen waarmee de verschillende producten kunnen worden vormgegeven.

THE DESIGN RESULT

De nieuwe taal voor design hebben we direct toegepast op de lader voor thuisgebruik: de Home Charger. We hebben onze focus gelegd op de onderdelen die ook in andere producten in deze collectie terugkomen. Dit maakt elk ICU-product duidelijk herkenbaar en betaalbaar, en bovendien een echte blikvanger. Ook hebben we slimme functionaliteiten toegevoegd, zoals de mogelijkheid om de deksel weg te kantelen van de stekker.

Door de productietechnieken en onderdelen die we hebben gebruikt, voelt de Home Charger kwalitatief hoogwaardig aan. Het design maakt de ambitie van ICU Alfen tastbaar!