A modern coffee experience
with the use of effective
user centered design

summary of the LUA

Lua is een nieuwe koffiemachine voor op kantoor, die de hele dag door koffie levert met espresso-kwaliteit. Om dit te tonen zijn in het ontwerp van de Lua, typerende kenmerken van klassieke espressomachines toegepast zoals bijvoorbeeld de metalen C-vorm. Deze volautomatische machine zet een perfecte (dubbele) espresso, latte, lungo of cappuccino.

Scope design heeft naast het productontwerp van de koffiemachine ook de grafische userinterface ontworpen. De gebruiker wordt op subtiele wijze begeleid door lichteffecten in de interface en in de verlichte en afwasbare bekertreef. Een leuk detail is het ronde display bij de uitgifte, dat in de idle stand een klok is, tijdens de selectie omvormt tot een startknop en tijdens het zetten van de koffie een voortgangsbalk wordt.

De Lua, past als koffiemachine door zijn kwalitatieve espresso-kenmerken en moderne grafische userinterface heel goed in de huidige tijd en in een innovatieve kantooromgeving. 

design brief

Het ontwerpproces is gestart met een duidelijke visie waarbij Scope Design stelde dat dit concept een kwalitatief hoogstaande espressomachine moest worden, passend binnen de moderne wereld van grote displays en soepele interfaces. De trends die wij hebben gezien in user centered design zijn overtuigende schermgroottes, inspirerende looks, gebruiksgemak en een verfijning door micro-animaties en dynamische interfaces. 

Deze trends komen samen in de Lua. Er is zoveel mogelijk innovatie aan het ontwerp toegevoegd zoals de interactieve lichtoplossingen in de bekertreef, vernieuwde ophanging voor de bekertreef en de lekbak, een moderne interface en subtiele geluidseffecten. In de machine is over alle details nagedacht. 

Er is geen detail onaangeraakt om de interne verbetering van de machine en de vorm op en top innovatief te laten zijn voor de klant en eindgebruiker. Meer kwaliteit, meer gebruiksvriendelijkheid en de beste koffie!