Voor Engelse markt

De Xclusive is een rechte traplift, die Scope voor Handicare, speciaal voor de verkoop in de UK heeft ontworpen. Bij de start van dit project heeft Scope de dealers in Engeland bezocht, om te achterhalen hoe hun behoeften en visuele verwachting van deze nieuwe traplift eruit zagen. Ook werd onderzoek gedaan naar de specifieke wensen en behoeften van gebruikers binnen de markt in de UK. Om zo een passend en goed verkoopbaar product te kunnen ontwikkelen.

Uitbreidbaar

Zo bleek er bijvoorbeeld behoefte te bestaan aan mogelijkheden om de basis traplift, zonder elektrische bediening, makkelijker te kunnen uitbreiden of opwaarderen. Scope hield hier rekening mee, door een module te ontwikkelen, waarmee deze trapliften in tweede instantie, relatief eenvoudig konden worden uitgebreid.

VBL

Tweede uitdaging was om ook de behoeften en uitgangspunten van Handicare in deze traplift tot zijn recht te laten komen. De VBL tool werd ingezet om de juiste uitstraling voor de traplift te ontwikkelen. Het bleek voor Handicare eveneens belangrijk om gebruik te kunnen maken van reeds bestaande framedelen. Om zo te kunnen kapitaliseren op in het verleden reeds gedane investeringen.

Onderscheidend

De belangrijkste insight is geweest om de armsteunen als sta-op hulp te zien in plaats van als ondersteuning van de armen tijdens de verplaatsing op de trap. Dit is doorvertaald in het ontwerp door de bredere, naar binnen wijkende armsteunen. Deze communiceren de behoefte maximaal binnen de kaders van het hergebruik van technische delen. Het eindresultaat is een verassende evolutie van een trapliftstoel.