Service ondersteuning

Van Vliet kwam bij Scope met het verzoek een service instructie te ontwikkelen voor het aansluiten van endoscopen in een droogkast. Van Vliet wilde hiermee bestaande onduidelijkheid en onzekerheid van gebruikers wegnemen.

Scope ontwikkelde een totaal beeld van het systeem rondom het gebruik van de endoscopen. Door middel van grafische weergave, werd inzichtelijk gemaakt hoe zorgprofessionals werken met deze delicate en kostbare operatieapparatuur.

Visuele ondersteuning

Van het aansluiten van de endoscopen in de droogkast, maakte Scope een verder uitgewerkt subsysteem. In een compleet Handboek zijn visualisaties gemaakt van alle mogelijke installatie situaties. Hierin is overzichtelijk weergegeven op welke manier specifieke endoscopen met de daarvoor bestemde accessoire- of adaptersets aangesloten behoren te worden. Foto’s van de zakjes met adaptersets, maken direct duidelijk welke adapters bij welke endoscopen nodig zijn.

New business

Op deze manier is niet alleen het gebruik van de endoscopen voor gebruikers vergemakkelijkt. De betrouwbaarheid en efficiency van het werk zijn verbeterd. Het gevoel van onzekerheid is weggenomen en last but not least de afname van adapter- of accessoiresets bij van Vliet is na het ontwikkelen van de service instructie sterk toegenomen!