More comfort
with a modern look & feel
and an ingenious suspensionsystem

summary of the ALEX WHEELCHAIR

De YOU-Q Alex is een elektrische rolstoel met extra comfort en een eigentijdse stijl. Met het bestaande frame als uitgangspunt, ontwikkelde Scope Design een nieuw veersysteem dat niet alleen schokken, maar ook trillingen absorbeert. Nieuwe wielkappen en een andere kleurstelling geven extra glans aan het design. De korte afstand tussen de onafhankelijk bewegende wielen maakt de rolstoel enorm wendbaar.

design brief

YOU-Q is producent van elektrische rolstoelen en vroeg Scope Design om een nieuwe versie te ontwikkelen van de Alex. Deze rolstoel wordt voor- en achter wielonafhankelijk aangedreven en is, door de korte wielafstand, enorm wendbaar. De compacte uitvoering met lage zithoogte maakt de rolstoel ideaal voor  gebruik in huis en voor sport.

The approach of the project

Om te weten wat gebruikers van elektrische rolstoelen belangrijk vinden, ging het team van Scope Design op onderzoek uit. Gebruikers werden gevraagd naar hun ervaringen, voorkeuren en wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van de kleuren van de lak en kussens. Met YOU-Q werden de uitkomsten besproken en werd samen vastgesteld in hoeverre deze voorkeuren en wensen praktisch haalbaar waren.

Het nieuwe veersysteem, dat bestaat uit aparte veerarmen voor de voor- en achterwielen, is tot stand gekomen na uitvoerig testen met prototypes. 

THE DESIGN RESULT

Een elektrische rolstoel met een eigentijdse look & feel door verrassend kleurgebruik. De unieke veerarmen zorgen ervoor dat niet alleen schokken, maar ook trillingen worden gedempt. Het maakt de rolstoel bij uitstek geschikt voor mensen met pijnklachten. Door het slimme, modulaire ontwerp is de Alex een service- en onderhoudsvriendelijke rolstoel.