Creating a
comfortable ride
for a specific market

VOOR DE ENGELSE MARKT

In het portfolio van Handicare Accesibility is de Xclusive een rechte traplift speciaal voor de Engelse markt. Scope bezocht, als start van dit project, dealers en gebruikers in Engeland om te achterhalen wat hun behoeften en verwachting zijn van deze nieuwe traplift.

UNIQUE SELLING POINTS

Uit het onderzoek kwam naar voren dat gebruikers de armsteunen veel meer gebruiken als ondersteuning bij het opstaan, dan als ondersteuning voor de armen tijdens ‘de reis’ van de traplift. In het ontwerp zijn daarom de bedieningselementen aan de onderzijde geplaatst en is de voorzijde van de armsteun verbreed waardoor een breder afzetvlak ontstaat voor het opstaan

Dealers geven aan dat ze behoefte hebben aan een traplift die snel en eenvoudig is uit te breiden met elektrische accessoires en dat het basisproduct hierop moet zijn voorbereid met gestandaardiseerde bevestiging en aanwezigheid van de elektrische aansluitingen.

GEWENSTE UITSTRALING

Om niet alleen functioneel, maar ook wat betreft de experience tot een onderscheidend product te komen onderzochten we met onze ‘VBL-Tool’ de door Handicare gewenste product-uitstraling. Met de ‘VBL-Tool’ kunnen stakeholders online aangeven welke visuele taal past bij het merk. Hieruit destilleert Scope de overeenkomsten. Deze worden rechtstreeks gebruikt in de ontwerpfase. Een snelle en efficiënte manier om te bepalen welke identiteit aansluit bij het bedrijf.

XCLUSIVE TRAPLIFT

Functionele en esthetische eigenschappen werden in het ontwerptraject gecombineerd met reeds gerealiseerde framedelen. Het eindresultaat is een verassende evolutie van een trapliftstoel.

VERNUFT ONTWERP

Het vernuft van het ontwerp zit met name in de armsteunen. Die zijn aan de voorzijde verbreed, waardoor er een ergonomisch vlak ontstaat dat als opsta-steun gebruikt kan worden. De bedieningselementen voor omhoog/omlaag bewegen en het opklappen van de voetsteun, zijn daarom aan de onderzijde van de armsteun geplaatst. Het ontwerp is zo vormgegeven dat de ergonomie aansluit op de oudere doelgroep, met beperkte motorische mogelijkheden.  

Constructief kunnen de bedieningselementen in beide armsteunen gemonteerd worden, waardoor links- en rechtshandig gebruik van de Xclusive mogelijk wordt met een minimum aan onderdelen.