Holmatro Minicutter

Life Saving
rescue equipment

POWERFUL TOOL
IN AN ERGONOMIC PACKAGE

De Holmatro Mini Cutter wordt gebruikt door professionele rescue teams, zoals de brandweer, bij zeer specifieke reddingssituaties. Vooral wanneer personen beklemd zitten in een auto-ongeval en de ruimte slechts beperkt is, komt de Mini Cutter goed van pas.

De draadloze en zeer compacte Mini Cutter vormt een aanvulling op Holmatro’s Pentheon serie van cutters, spreiders en combi-tools. De tool werkt op batterijen en is, doordat er ook geen externe hydrauliek pomp nodig is, de meest compacte hydraulische cutter tot nu toe in de markt. De geoptimaliseerde ergonomie en het relatief lage gewicht van de tool stellen de gebruiker in staat om zelfs in de meest onvoorspelbare situaties snel en adequaat te handelen en mensenlevens te redden.

SAVING TIME
WHEN IT TRULY MATTERS

Tijdens reddingsacties telt iedere seconde. Je kunt de Mini Cutter direct gebruiken. Er zijn geen externe hydraulische pompen meer nodig zoals voorheen het geval was. Na het plaatsen van de batterij kan er direct gestart worden met knippen. De gebruiker krijgt veel bewegingsvrijheid doordat er geen externe belemmerende slangen nodig zijn. De handgreep en knoppen van het product zijn ontworpen zodat ze goed met handschoenen bediend kunnen worden en de verschillende functies intuïtief te gebruiken zijn.

MADE TO CUT
IN DELICATE SITUATIONS

De Mini Cutter is een perfecte aanvulling op de bestaande Pentheon range van Holmatro. Pentheon tools zijn enorm krachtig, bedoeld voor het knippen of spreiden van onder andere grotere constructie delen van een auto. De Mini Cutter is ontworpen om goed te functioneren in krappe ruimtes. De Mini Cutter is mobiel en manoeuvreerbaar en blinkt uit in het knippen van kleinere onderdelen zoals hoofdsteunen, sturen en gaspedalen. Doordat de schaar onder een hoek staat en het product ook in verschillende oriëntaties gebruikt kan worden, past de Mini Cutter bijna altijd.

Holmatro Minicutter

MADE FOR THE USER, TESTED WITH THE USER

Scope is vanaf het begin van het ontwerpproces betrokken geweest. De veeleisende gebruiksomgeving is in kaart gebracht door te observeren bij veldtesten. Er is geluisterd naar de wensen van brandweermedewerkers, maar ook naar dealers, productiemedewerkers en engineers. Deze input heeft geholpen om de juiste opbouw van de verschillende interne componenten te bepalen en gaf de nodige inzichten voor bijvoorbeeld de hoek van de schaar en de gewichtsverdeling van het product. Ook later in het ontwerpproces zijn schetsen, functionele modellen en zichtmodellen steeds weer gevalideerd met gebruikers. Scope zoekt, experimenteert en schaaft totdat we zeker weten: dit is een geweldig ontwerp.

AWARD-WINNING DESIGN THAT’S MADE TO LAST

De producten van Holmatro worden over de hele wereld ingezet bij veeleisende reddingsoperaties. De gebruikers van Holmatro verwachten een robuuste tool waarop ze altijd kunnen vertrouwen. Scope heeft de bestaande vormtaal van Holmatro als basis genomen voor het design. De materialen laten zien dat dit een product is dat tegen een stootje kan: gehard staal, aluminium en technisch hoogwaardige kunststoffen voor de behuizing. Slimme features zoals het schild aan de voorzijde met geïntegreerde LED zorgen tegelijkertijd voor bescherming van de handen en goede verlichting van de omgeving.

 
De Mini Cutter is gelanceerd op de beurs Interschutz 2022 en de reacties uit de markt zijn zeer positief. Vlak na de lancering is de Mini Cutter ook onderscheiden met een Red Dot Design Award 2023.

Holmatro Minicutter