an intelligent
way to measure

summary of the SKF tachometer

De tachometer is een toevoeging aan de range van meetapparatuur die Scope voor SKF heeft ontworpen. Het sluit qua vorm, kleur- en materiaalgebruik aan bij o.a. de Shaft Allignment tool en de stroboscope. 

De tachometer is een intelligent, handheld meetapparaat, die laser- of contactmeting gebruikt om rotatie- en lineaire snelheden te bepalen. Het apparaat maakt snelle, eenvoudige metingen mogelijk op veilige afstand van roterende machines. Op deze manier kan een inspectie plaatsvinden terwijl de machine, zoals bijvoorbeeld een lopende band, doorloopt en het werk gewoon door kan gaan.  

 

 

COMPACT
AND USEFULL

Scope begon met een verkennend onderzoek waarbij uitvoerig gesproken is met monteurs die als eindgebruiker dagelijks met de producten werken. Hierdoor is een goed beeld ontstaan van de succesfactoren van het product.

De nauwe samenwerking met de elektronica ontwikkelaar heeft geleid tot een efficiënte stapeling van PCB en functionele componenten waardoor een compact en handzaam product is ontstaan dat past in de broekzak van een monteur. Door de grote knoppen is de bediening ook met handschoenen makkelijk.

two ways to measure

Met de tachometer kan op twee manieren gemeten worden: mechanisch d.m.v. de diverse wieltjes die op de as gemonteerd kunnen worden of optisch d.m.v. een geïntegreerde laser. Voor de laser bediening kan de gebruiker eenvoudig het voorste behuizingsdeel verwijderen.

PEN TYPE SHAPE

De tachometer heeft een ‘pen-type’ oriëntatie waardoor hij op diverse manieren in de hand gehouden kan worden en metingen ook op moeilijker te bereiken posities gedaan kunnen worden.

More than just
the minimum

De tachometer maakt gebruik van dezelfde onderdelen als de stethoscope welke op een later moment in de markt wordt geïntroduceerd. Dit leidt tot een significante kostenreductie voor de behuizingsdelen en reductie in matrijs investeringen.

De gemeten waardes zijn af te lezen van een 2.4 inch display. De bediening inclusief wireframes, flowcharts en grafische detaillering zijn als integraal onderdeel door Scope ontwikkeld. Dat leidt tot een hoogwaardige uitstraling en een hoog gebruiksgemak.