Holmatro Minicutter

Welcome to
the family

SUMMARY OF THE SKF TACHOMETER

De tachometer is een toevoeging aan de range van meetapparatuur die Scope voor SKF heeft ontworpen. Het sluit aan bij o.a. de shaft alignment tool en de stroboscope.

De tachometer is een intelligent, handheld meetapparaat, om rotatie- en lineaire snelheden te bepalen. Het apparaat maakt snelle, eenvoudige metingen mogelijk op veilige afstand van roterende machines. Op deze manier kan een inspectie plaatsvinden terwijl een machine operationeel is, zodat de machine niet hoeft worden gestopt. Denk hier bijvoorbeeld aan een lopende band.

COMPACT
AND USEFUL

Het project is gestart met een verkennend onderzoek, waarbij uitvoerig gesproken is met monteurs die als eindgebruiker dagelijks met de producten werken. Hierdoor is een goed beeld ontstaan van de succesfactoren van het product.

PEN TYPE SHAPE

De tachometer heeft een ‘pen-type’ oriëntatie waardoor hij op diverse manieren in de hand gehouden kan worden en metingen op moeilijker te bereiken posities kan uitvoeren. Het is een compact en handzaam product dat past in de broekzak van een monteur. Door prominente knoppen is de tachometer ook goed te bedienen met handschoenen.

TWO WAYS TO MEASURE

Met de tachometer kan op twee manieren gemeten worden: mechanisch d.m.v. de diverse wieltjes die op de as gemonteerd kunnen worden of optisch d.m.v. een geïntegreerde laser. Voor de laserbediening kan de gebruiker eenvoudig het voorste behuizingsdeel verwijderen.

MORE THAN JUST
THE MINIMUM

De tachometer maakt gebruik van dezelfde onderdelen als de stethoscope welke op een later moment in de markt wordt geïntroduceerd. Dit leidt tot een significante kostenreductie voor de behuizingsdelen en reductie in matrijs investeringen.

De gemeten waardes zijn af te lezen van een 2.4 inch display. De bediening inclusief wireframes, flowcharts en grafische detaillering zijn als integraal onderdeel door Scope ontwikkeld. Dat leidt tot een hoogwaardige uitstraling en een hoog gebruiksgemak.