Holmatro Minicutter

a solution to closing THE
world food production gap

INSPIRED by the Brand story

AgroCares is gespecialiseerd in het leveren van data-oplossingen voor het meten van belangrijke bodemparameters om de opbrengst van de gewassen te verhogen. Deze diensten worden geleverd aan boeren, die zich vaak in afgelegen gebieden bevinden, daarom is het belangrijk dat het meten van de bodem op locatie kan worden uitgevoerd. Om dit mogelijk te maken biedt AgroCares, naast hun online oplossingen, een draagbare, fysieke spectrometer.

Na een succesvolle samenwerking bij het ontwerp van de eerste editie van de Agroscanner – de E-serie – werd besloten om een tweede generatie te introduceren. Scope werd opnieuw gevraagd een ontwerp te maken van de nieuwe spectrometer – de F-serie.

upgraded specifications

Het nieuwe apparaat biedt een groter bereik aan meetbare spectra en een aanzienlijk grotere batterijcapaciteit.

Het ontwerp moest de geavanceerde mogelijkheden van het product weergeven. Het moest ook passen bij de merkidentiteit van AgroCares en tegelijkertijd ruimte bieden aan de nieuw geïntroduceerde technologie. De extra uitdaging van het project was de zeer korte tijd tot de marktintroductie. Een effectieve planning en snelle besluitvorming waren de belangrijkste factoren om dit project tot een succes te maken.

The identity
of agrocares family

Het ontwerp van de eerste generatie scanner zorgde voor een herkenbaar merkbeeld. Het was belangrijk dat de nieuwe F-scanner tot diezelfde productfamilie behoort. De belangrijkste vormfactoren werden opnieuw geïnterpreteerd en geïntroduceerd in het nieuwe ontwerp. De grote voet geeft aan dat de scanner een apparaat is dat van zichzelf stevig staat. Het aluminium frame dat de behuizing omsluit en de robuuste details zorgen voor een beschermende uitstraling. De horizontale handgreep boven het product is intuïtief vorm gegeven voor eenduidig gebruik en toont de draagbaarheid van het apparaat. Het iconische silhouet met schuin handvat blijft een verwijzing naar de tulpenplanter, een gereedschap uit de tuinbouwwereld dat elke landbouwer kent.

robust and reliable

De scanner moest er niet alleen robuust en betrouwbaar uitzien, maar dit ook in de realiteit zijn. Tijdens de engineering fase werden meerdere tests uitgevoerd om de duurzaamheid van de behuizing te valideren.

Aangezien het product bestemd is voor gebruik buitenshuis, werd speciale aandacht besteed aan voldoende waterbestendigheid. De uitvoering van de afdichting rond de meetlens en de toevoeging van het siliconen deksel voor de laadpoort maakten deel uit van deze opdracht.
De geometrie rond de meetlens is zodanig ontworpen dat deze gemakkelijk kan worden gereinigd. Alle mogelijke openingen waar vuil kan intreden werden geëlimineerd om het risico van verontreiniging van monsters die in één enkele keer worden gemeten te minimaliseren.

timing and production

De korte deadline maakte het projectmanagement tot een van de succesfactoren. De strakke planning vereiste van het ontwerpteam dat het snel beslissingen nam over de richting van het concept.

Het partnerschap met de productiepartners en de beslissing over de productielocatie moesten in een zeer vroeg stadium van het ontwerpproces worden genomen.
De onderdelen van de behuizing werden ontworpen om geschikt te zijn voor spuitgieten en aluminium gieten. De noodzaak van een snelle marktintroductie leidde tot de keuze voor een alternatieve productiemethode, namelijk vacuümgieten en CNC-frezen. Deze keuze verkortte niet alleen de bewerkingstijd aanzienlijk, maar maakte het ook mogelijk vroege prototypes te produceren met de aangewezen productiemethode. Daardoor kon de verificatie van de technische keuzes veel sneller en efficiënter gebeuren.

COMPLETE solution

Scope heeft dit project holistisch benaderd. Een complete oplossing omvatte niet alleen het ontwerp van de spectrometer, maar ook de kalibratie tool, een update van de verpakking en grafisch materiaal voor de gebruikershandleidingen. Tijdens het ontwerpproces werd rekening gehouden met de optimalisatie voor een eenvoudige montage. Scope verzorgde ook de training om het toekomstige assemblage team door de assemblage stappen te leiden.

De eerste serie werd geproduceerd en gemonteerd kort nadat het ontwerp was afgerond. Verschillende F-serie units werden succesvol getest op verschillende locaties wereldwijd. F-serie spectrometers zijn momenteel beschikbaar voor aankoop bij Agrocares.

Holmatro Minicutter