a smart and
effective way to
monitor your baby

summary of the babyfoon tigex

Tigex, een Franse producent van babyproducten, vroeg Scope om een nieuwe look te creëren voor een bestaande babyfoon. Scope begon dit traject met een onderzoek naar trends in de markt op het terrein van woninginrichting, consumentenelektronica en babyproducten. Door aparte onderdelen te integreren, kon de complete voorzijde van de babyfoon worden voorzien van een gaatjespatroon. Dit ondersteunde de speakerfunctie en gaf de babyfoon een rustig, eigentijds uiterlijk.

design brief

Tigex zocht voor een bestaande babyfoon naar een rustigere en eigentijdse look, meer opvallend en uniek in de markt. Met alleen de mogelijkheid om wijzigingen aan de voorkant van de buitenzijde aan te brengen, moest toch een maximaal effect in de uitstraling van dit product worden bereikt. Een uitdaging die Scope graag aan wilde gaan! 

The approach of the project

Scope begon dit traject met een onderzoek naar trends in de markt op het terrein van woninginrichting, consumentenelektronica en babyproducten. In samenwerking met elektronicaproducent Alecto ging Scope op zoek naar mogelijkheden om de nieuwe babyfoon een meer moderne, herkenbare en onderscheidende uitstraling te geven.

THE DESIGN RESULT

In het bestaande product had elk onderdeel, zoals de lampjes en luidsprekers, een eigen plek. Door al deze onderdelen bij elkaar te integreren, kon de complete voorzijde van de babyfoon worden voorzien van een gaatjespatroon. Dit zorgde voor een rustigeeigentijdse uitstraling en herkenbaar uiterlijk. Het gaatjespatroon fungeert tegelijkertijd als speaker, wat het design meteen functioneel maakt. De nieuwe babyfoon werd goed ontvangen in de Franse markt en daarmee een succesvol voorbeeld van internationale samenwerking.