a new identity
for the french
medical company soluscope

summary of the ENDO WASHING MACHINE

Om voor Soluscope een endoscopenwasmachine te ontwerpen, die doorgevoerde productverbeteringen en de eigenheid van het bedrijf geloofwaardig kan communiceren, werkte Scope on-site samen met een team van Soluscope. Op basis van inzicht in de mogelijkheden en haalbaarheid van nieuwe ideeën, werd de behuizing van de Series4 wasmachine ontwikkeld en in 3D CAD opgeleverd. Scope bleef in het realisatie traject nauw betrokken en begeleidde de engineers van Soluscope ook in deze fase.

Soluscope (een Frans bedrijf uit Marseille) vroeg Scope om haar wasmachine voor endoscopen te ontwerpen (Series4). Doel was om een opvolger te maken voor de S3 waarin enkele productverbeteringen doorgevoerd zouden worden, met behoud van bewezen componenten in de basis. Het nieuwe uiterlijk van de Series4 moest de doorgevoerde productverbeteringen geloofwaardig communiceren.

analyse & interviews in marseille

Soluscope wilde dat de nieuwe wasmachine de eigenheid van het bedrijf zou representeren. Samen met hen werkten we on-site, zo leerden we het bedrijf beter kennen en konden we stil staan bij de functionaliteit van de endoscopenwasmachines en de randvoorwaarden.

identiteit onderzoek

Uit de analyse van onze interviews kwam naar voren dat Soluscope staat voor menselijkheid, vriendelijkheid en humor. Het bedrijf maakt producten die snel, klein en efficiënt zijn. Producten die op maat zijn gemaakt voor de ziekenhuiswereld, waar betrouwbaarheid, professionaliteit en hygiëne erg belangrijk zijn. Met dit uitgangspunt werkte Scope aan het ontwikkelen van een vormtaal voor de Series4. We definieerden producteigenschappen en visualiseerden het ontwerp voor de nieuwe wasmachine met referentieafbeeldingen. Op locatie maakten we de eerste schetsen voor het verbeterde product.

Behuizing ontwerp

Samen met het kernteam van Soluscope brachten we de praktische mogelijkheden in kaart en konden we de haalbaarheid van ideeën en uitgangspunten toetsen. De ontwikkeling van de behuizing realiseerden we in huis met als resultaat 1:1 modellen van de Series4 die voor de verdere ontwikkeling als referentie dienden. Scope leverde het ontwerp van de behuizing op in 3D CAD, waarbij we verschillende kleuren en vormdefinities uitwerkten en begeleidden we de Soluscope engineers bij de realisatie van het product.