A safer and
better bond
between mother and child

summary of the FAMED NEWBORN BED

Famed, een producent van medische producten uit Polen, vroeg Scope een verbeterde versie te ontwikkelen van een bestaand bedje voor pasgeboren baby’s. Scope deed onderzoek naar hoe, net bevallen, moeders zorgen voor- en omgaan met hun baby’s, om zo de belangrijkste verbeterpunten voor het bedje te vinden. Het C-vormig ontwerp van het nieuwe bedje is slim geconstrueerd en ergonomisch veilig en aangenaam in gebruik. Het brengt moeder en kind dichter bij elkaar. 

design brief

Famed, een producent van medische producten uit Polen, wilde een nieuwe variant van een bestaand bedje voor pasgeboren baby’s laten ontwikkelen. Het moest vooral meer gebruiksmogelijkheden bieden en vriendelijker zijn voor zowel moeder als kind. Om dit innovatieve product te ontwikkelen, klopten ze aan bij Scope Design. 

The approach of the project

Scope onderzocht uitvoerig de interactie tussen moeders en hun pasgeboren baby’s, om zo de belangrijkste verbeterpunten voor het bestaande bedje te vinden. Zo bleek de klep, waarmee het bestaande bedje werd geopend, teveel een obstakel te vormen tussen moeder en kind. Ook de ruimte die ontstond bij het openen van de klep, gaf een risico van het eruit kunnen rollen van het kindje. Scope ging op zoek naar oplossingen. 

THE DESIGN RESULT

Het C-vormig ontwerp van het nieuwe bedje is slim geconstrueerd en ergonomisch gezien aangenamer in gebruik. Het kinderbedje kan eenvoudig over het bed van de moeder gereden worden, zodat zij dichtbij haar baby kan zijn. Het doorzichtige materiaal aan de zijkanten zorgt voor optimale zichtbaarheid van de baby. En om wel voldoende geborgenheid te creëren, zijn het hoofd en voeteneind van het bedje juist van ondoorzichtig materiaal. Het bedje kan zowel aan de linker- als de rechterzijde van een ziekenhuisbed geplaatst worden. Aan de bovenzijde is het bedje voorzien van een afwasbaar naambordje. Baby’s lijken immers nogal op elkaar.