Holmatro Minicutter

full control
of rescue operations

summary holmatro wireless remote

De Holmatro Wireless Remote wordt gebruikt door professionele rescue teams, zoals de brandweer, bij specifieke shoring scenarios. Bij shoring wordt een massa, zoals een voertuig, gebouw of greppel gestabiliseerd door middel van struts zodat reddingswerkers veilig kunnen werken.

De remote maakt onderdeel uit van de nieuwe OmniShore range van Holmatro en stelt de gebruiker in staat om een veilige afstand meerdere struts te bedienen. Het is nu niet meer nodig om in de buurt van de struts te komen om deze te bedienen, zoals voorheen gebruikelijk was. De controller is ontworpen om bestand te zijn tegen de veeleisende gebruiksomgeving, waarbij goede waterdichtheid, valbestendigheid en een intuïtieve User Interface de belangrijke uitgangspunten waren. In de toekomst zal de Universal Remote ook inzetbaar zijn voor andere toepassingen. Door flexibele functieknoppen te gebruiken kan Holmatro in de toekomst ook andere tools uit hun portfolio aansturen met de wireless controller.

Safety first

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij elke reddingsoperatie, want het is essentieel om volledige controle te hebben over de acties van de struts. Daarom is het product zo ontworpen dat het eenvoudig bediend kan worden, zelfs met brandweerhandschoenen aan. Om ervoor te zorgen dat de controller stoten en vallen kan weerstaan, heeft het product een robuust ontwerp met TPU-vlakken aan de buitenkant. Dat maakt de controller bestand tegen de uitdagingen van reddingsoperaties. Bovendien is de controller voorzien van een IP67-rating voor stof- en waterdichtheid, waardoor het apparaat zelfs in ruige omstandigheden betrouwbaar kan worden gebruikt. Voor extra comfort kan er een draaghengsel worden bevestigd, waardoor het product op een comfortabele manier gedragen kan worden. Zo hebben de gebruikers de mogelijkheid om hun handen vrij te hebben, terwijl ze het product veilig bij zich dragen.

from sketch
to engineering

Holmatro wilde het ontwerp van hun eerste draadloze remote laten aansluiten op de al bestaande serie pneumatische bedieningsunits. Scope heeft de kenmerkende features uit deze familie laten terugkomen in het ontwerp: ergonomische tweehandige bediening, zwarte user-touchpoints, iconische gripvlakken, en de kenmerkende verhouding tussen Holmatro’s merkkleuren oranje en zwart. Het product is door deze signaalkleur in het werkveld ook zeer herkenbaar voor de gebruiker. Na een analyse van het beoogde gebruik heeft Scope de productopzet uitgedacht, verschillende schetsrichtingen verkend en de gekozen behuizing en montageopzet gedetailleerd en de engineering tot een spuitgietklaar product uitgewerkt.

Holmatro remote

Flexible
user interface

Naast de ontwikkeling van de elektronica-behuizing heeft Scope vervolgens ook de user interface ontwikkeld en uitgewerkt tot een Graphical User interface (GUI) tot op pixelniveau. Op het scherm zijn direct meerdere struts zichtbaar die via Bluetooth verbonden zijn. De kritieke informatie voor het systeem zoals de hoekverdraaiing, modus, richting en batterijstatus van de strut blijft altijd zichtbaar – zelfs als er een waarschuwing of error optreedt in het systeem.
In de toekomst zal het product ook bruikbaar zijn in andere rescue scenario’s waarbij slechts met een aanpassing aan de software een totaal ander hulpmiddel aangestuurd kan worden.

robust and
made to last

De Wireless Controller is een waardevolle toevoeging aan de OmniShore range. Het op afstand besturen van struts heeft vele voordelen: het is veiliger voor operators, het biedt meer gebruiksgemak en er kan gebruik gemaakt worden van een veel handzamere setup van pompen. Scope heeft tijdens het ontwerpproces nauw samengwerkt met Holmatro en de electronica-ontwikkelpartner, waardoor het eindresultaat een robuuste en intuïtieve oplossing biedt.

Holmatro Minicutter