a strong
brand language
that is recognisable

summary of the Koelstra next

De Next is een nieuwe kinderwagen van het gerenommeerde eigenzinnige Nederlandse merk Koelstra. Voor de Next is daarom gezocht naar een iconische uitstraling met een onderscheidend karakter ten opzichte van de veelheid van beschikbare alternatieven. 

De lijnvoering en het eenduidig materiaalgebruik loopt door vanaf de duwstang in de achterbuis. Dit creëert het stoere en verfijnde boomerang karakter dat van grote afstand herkenbaar is. Met de duotone materiaalkeuze wordt dit karakter versterkt. De ontwerpgedachte is tevens doorgevoerd in het zitje en de wieg, waarmee Next een volledige 3in1 kinderwagen is. 

Scope Design was verantwoordelijk voor de ontwerpvisie, het productontwerp en het mechanisch concept.

design vision

Het ontwerpproces is gestart met de ontwikkeling van een ontwerpvisie. Scope Design onderzocht welke kansen er binnen deze drukke markt liggen voor een onderscheidend ontwerp op gebied van vormgeving en materiaalgebruik, zowel voor het frame als voor de stoffering. 

distinctive look

Met name bijzonder is de unieke uitstraling in een markt, die zich kenmerkt door een veelheid aan aanbieders met een herkenbaar design. Deze iconische uitstraling is ook ‘overeind’ gebleven tijdens de invulling van de praktische kenmerken, zoals de opvouwbaarheid, de plaatsingsmogelijkheden van het zitje, de Maxi-Cosi en de wieg. 

USABILITY AND ERGONOMICS

In het ontwerptraject is daarnaast veel aandacht besteed aan de usability tijdens het dagelijks gebruik: in opgevouwen toestand heeft Next een goede ergonomie voor het dragen en wanneer Next is opgevouwen raakt het frame de grond niet, dankzij stootrubber details. Het zitje van Next kan worden verlengd, zodat het met het kind ‘meegroeit’ en in het dagelijks gebruik kan het zitje als geheel blijven zitten als het frame wordt ingeklapt en is veel aandacht besteed aan het comfort van de gordel, die veelvuldig gebruikt wordt. 

Frame AND construction

Het frame heeft eenvoudig afneembare wielen en een ruime boodschappenmand met een transparante mesh, waardoor hij niet massief oogt onder de kinderwagen. Kortom Next voldoet aan alle usability verwachtingen met comfort voor ouders en kind.