Creating a brand
identity for Alfen
car charging stations

SUMMARY of the CHARGING STATION

Om de herkenbaarheid in de markt te vergroten en de identiteit van het merk verder te laden, werd Scope Design door elektrische laadpalenspecialist ICU Alfen gevraagd om een nieuwe vormentaal voor design te ontwikkelen.  Met de Visual Brand Language tool van Scope, werd hiervoor de basis gelegd. En deze vormentaal is direct toegepast bij het ontwikkelen van een nieuwe lader voor thuisgebruik: de Home Charger. Binnen deze ontwikkeling zijn we slim omgegaan met het doen van investeringen in onderdelen, die in meer producten in deze serie laders, terugkomen. Zo is een duidelijk herkenbaar en betaalbaar product gerealiseerd, en bovendien een echte blikvanger. 

design brief

ICU Alfen is een grote speler op de markt voor het elektrisch laden van voertuigen en beschikt over een breed product programma voor alle marktsegmenten; Home, Business, Parking en Public. Om de herkenbaarheid in de markt te vergroten en de identiteit van het merk verder te laden, werd Scope Design gevraagd om een eenduidige vormentaal voor het design te ontwikkelen.  

VBL Tool

Om zo efficiënt mogelijk, zoveel mogelijk informatie over het merkkarakter en de laders van ICU Alfen te verzamelen, heeft Scope Design de Visual Brand Language (VBL) tool ingezet. Met de uitkomsten van deze tool waren we in staat, om een consistente taal te ontwikkelen voor het design van verschillende producten van ICU Alfen. Zo is het mogelijk om voor de diverse elektrische laadpalen, met een beperkt aantal onderdelen, zoveel mogelijk verwantschap te communiceren. 

Vertaling Naar concepten

De nieuwe vormtaal voor design hebben we direct toegepast op de lader voor thuisgebruik: de Home Charger. We hebben onze focus gelegd op de onderdelen die ook in andere producten in deze collectie terugkomen. Dit maakt elk ICU-product duidelijk herkenbaar, betaalbaar en bovendien een echte blikvanger! Ook hebben we slimme functionaliteiten toegevoegd, zoals de mogelijkheid om de deksel weg te kantelen van de stekker.  

THE DESIGN RESULT

Door de productietechnieken en onderdelen die we hebben gebruikt, voelt de Home Charger kwalitatief hoogwaardig aan. Het design maakt de ambitie van ICU Alfen tastbaar!