[av_awards size=’no scaling’]
[av_awards_item id=’3498′]
[av_awards_item id=’3497′]
[/av_awards]

Vormgeving en functionaliteit

De ontwikkeling van het ziekenhuisbed voor Schell betekende voor Scope een kans om te laten zien hoeveel kwaliteit en ervaring zij in huis heeft in het ontwikkelen van vernieuwende vormgeving ingebed in betrouwbare technische functionaliteit. Met name is er aandacht besteed aan de ‘binnen’ en de ‘buiten’ vormgeving. De buitenzijde die past in een medische context en de binnenzijde met een zachtere uitstraling. Het resultaat is een met internationale design prijzen (Red Dot en IF) bekroond ontwerp met compact geïntegreerde functionaliteit in de medische omgeving.

Patiënt als mens centraal

In samenwerking met NPK heeft Scope allereerst de context en concurrentie in kaart gebracht. Uit het door Scope ontwikkelde methode om de merkidentiteit van bedrijven te visualiseren (visualbrandlanguage.nl) kwamen  ingrediënten voor de gewenste uitstraling van het nieuwe bed naar voren. Op basis van alle uitkomsten is vervolgens zo ‘vrij’ mogelijk nagedacht over een nieuw en passend uiterlijk van het ziekenhuisbed.

Door het wegontwerpen van, voorheen zichtbare, techniek en bijvoorbeeld de keuze voor gebogen hoofd- en voetborden is de patiënt als mens centraal gesteld. Zo biedt het bed de suggestie van geborgenheid, veiligheid, als een cocon, in een hardcore medisch-technische omgeving.

Slimme functionaliteit

Om aan alle technische normen te kunnen voldoen is een  uitgebreid Programma van Eisen (PvE) gevolgd en is slimme functionaliteit in het bed geïntegreerd.  Een goed voorbeeld is een vernuftig mechaniek in het onrusthek, waardoor dit zeer compact inklapbaar is. Hiermee wordt efficiënt gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en heeft men geen last meer van meubels die in de weg staan. Tegelijk zorgt het mechaniek ervoor dat het bed maximaal in hoogte verstelbaar is.  Zo is voor patiënten een lage instap gegarandeerd en kunnen zorgprofesionals op ergonomische hoogte aan het bed werken.