Modular positioning belt with an inventive two-way adjustment button system.

summary of the Posigo

Posigo heeft Scope gevraagd om een positioneringshulpmiddel te ontwikkelen, waarmee de verschillende voordelen gecombineerd worden in één product. Daarom is het een modulaire gordel, waarmee iedere gebruiker zo goed mogelijk ondersteunt wordt. De gordel heeft een unieke sluiting die gemakkelijker gebruikt kan worden door de gebruiker zelf met de grote licht te bedienen drukknop aan de voorzijde. Daarnaast is de gordel verstelbaar in beide richtingen met de draaiknoppen, om de gordel strakker en losser te maken.

 Het modulaire ontwerp in samenwerking met de verstelling maakt dat de gordel gemakkelijk aan te passen is voor de uiteenlopende behoeften van de verschillende gebruikers.

Design Brief

Het was voor Posigo van belang dat de ervaring van de gebruiker voorop staat. Het product moet aan te passen zijn voor de behoeften van de gebruikers. De gordel is modulair, zodat na het kiezen van de juiste maat als basis, de verschillende onderdelen bevestigd kunnen worden om de verschillende benodigdheden van de klant te kunnen bedienen. Daarmee zijn er enkel 5 start-sets (voor de verschillende maten) nodig, waarmee ook transport en voorraadbeheer verbeterd wordt.

De vormgeving en samenstelling van de 5 verschillende maten stofdelen is geoptimaliseerd om prettig rond de heup te zitten. Door de contouren van de stofdelen mee te vormen met het lichaam in een zittende houding, valt de gordel natuurlijk rondom de heup, en minimaliseert de vorm samen met de zachte materialen de knelpunten rondom de heupbotten.

THE APPROACH  OF THE PROJECT

Scope was verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van de positioneringsgordel. Van het design van het gebruik en ergonomische tests van tussentijdse prototypes, tot de detail-engineering en het fine-tunen van de matrijzen. Op basis van de specifieke marktkennis van Posigo, hebben we in een nauwe samenwerking dit eindresultaat bereikt.

Tijdens het proces lag de nadruk op het ontwikkelen van een comfortabel product met een gemakkelijke bediening. Met rapid prototyping zijn er voor zowel de technische onderdelen en voor de stofdelen snelle ontwikkelstappen gemaakt, om het product zo snel te kunnen toetsen en verbeteren, en zo tot een hoogwaardig resultaat te komen.

Modular Design

Door het modulaire ontwerp van de gordel, is het product aan te passen naar de behoeften van de gebruiker. Voor sommige gebruikers is er een vierpunts-systeem aan te schuiven, zodat de gebruikers niet onder de gordel door kunnen glijden. Voor andere gebruikers is het van belang dat ze zelf niet de gordel mogen openmaken, waarvoor een sluiting die enkel te bedienen is met een pen gebruikt kan worden. Doordat de gesp verbonden is met een klem, zullen hier ook nog andere maatwerk-oplossingen toegepast kunnen worden.

Safety First

Het hulpmiddel is gemakkelijk te ontkoppelen doordat de knop zich aan de voorzijde bevindt. Hierdoor kan het ook comfortabel worden gebruikt met een beperkte handfunctie.

Om de balans tussen een robuuste constructie en het gebruiksgemak te vinden is het product veelvuldig gesimuleerd op de computer en vervolgens op sterkte getest met fysieke tests. Door op deze manier het optimum te zoeken is er een robuust product ontstaan, welke nog voldoende gemakkelijk te openen is voor de gebruikers terwijl de gordel op spanning staat.

Design Results

Posigo is een aanvulling op de huidige markt. Het positioneringshulpmiddel zit vol innovaties en heeft voor de gebruikers een vriendelijk uiterlijk. Door het modulaire ontwerp kan een groot scala aan gebruikers profiteren van de veiligheid, zekerheid en het comfort dat het product biedt.