WOW FActor
with a circular mindset

ESPRESSO feel with metal eco materials

Ontworpen om materialen te kunnen scheiden, met natuurlijke materialen en geen additieven zoals verf of lijm. De identiteit van de machine is toekomstbestendig doordat er een grote user interface op is ontworpen, en omdat de geanodiseerde 3D gevormde aluminium voorkant in verschillende kleuren uitgevoerd kan worden. Het metaal zorgt voor een tijdloze espresso-feel met een hoge kwaliteit uitstraling, wat gecombineerd met moderne lijnvoering de machine een lange levensvatbaarheid geeft aan de machine. Deze duurzaamheid gedachte zorgt dat Rosa een goede match is bij de onderwerpen die nu vaak bij kantoorinrichting naar boven komen.

Smart buildup for easier recycling

Door de machine slim op te bouwen, met een aluminium geperste plaat, welke geklemd wordt tussen kunststof vormdelen, kan de metaalplaat zonder lijm gemonteerd worden. Daardoor is de deur beter te demonteren, is het daarmee beter te recyclen. Doordat de metaalplaat geanodiseerd wordt, en er dus geen additieven worden toegevoegd, is ook die plaat goed te recyclen in bestaande processen. De kunststof delen, die normaal vaak het grootste deel van de machine beslaan, hoeven niet meer gelakt te worden omdat de metaalplaat nu ook de food-safe zone beslaat. Ook die onderdelen worden daardoor beter te recyclen, en geven bovendien een gerecycled accent aan de machine.

Producing
New Ideas

Bij de start van de ontwikkeling is meteen de haalbaarheid van de ideëen een belangrijk onderwerp. Door in gesprek te gaan met producenten en leveranciers is gelijk geborgd dat de voorstellen ook haalbaar zijn.

We willen graag het verhaal van de machine overbrengen, zonder de high-quality feel van de machine te ondermijnen. Daarvoor is het leren label toegevoegd, welke als conversation starter dient tijdens het prepareren van je koffie. Dit label is gemaakt van 100% plantaardig leer, en is helemaal circulair!

Om in de machine ook alle onnodige additieven te vermijden, is er veel gebruik gemaakt van mechanische verbindingen in plaats van lijmverbinding. Bij het uitwerken hiervan, is tolerantie management belangrijk om te zorgen dat de onderdelen uiteindelijk goed op elkaar aan blijven sluiten, en de kwaliteitsbeleving hoog blijft.

Customisable Anodisation

De metaalplaat die de hele voorzijde van de machine bedekt geeft de machine niet alleen een hoogwaardige uitstraling, maar helpt ook doordat de kleur goed aan te passen is door een andere anodisatiekleur te gebruiken. Dat zorgt niet alleen voor customisability voor klanten, maar ook voor een langere levensduur van het ontwerp. Nu wordt de machine in de huidige trendkleur gelanceerd, maar kan met weinig effort een totaal nieuwe trend-kleur krijgen.

Combined efforts For a better User interface

In samenwerking met klanten van de koffiemachines van de Jong Duke is er goed geluisterd naar de behoeften van de verschillende stakeholders. Het heeft geresulteerd in de mogelijkheden om de koffiebranders meer screen-equity te geven waarmee de origin-story en het smaakprofiel van de verschillende koffiebonen toegevoegd kunnen worden.

Daarnaast is er een nieuwe luchtige fun-feature ontwikkeld: een poll-functie, gericht op het kantoor. Wie is er deze keer de medewerker van de maand?