fully autonomous
treatment robot for
tulip treatment

fully autonomous
treatment robot for
tulip treatment

SUMMARY OF the H2L Selector180

H2L vroeg Scope Design om de experience van het exterieur van hun Tulpen Behandel Robot te ontwerpen, engineeren en te begeleiden naar kant en klare productie van de behuizing. Met Virtual Reality presenteerde Scope stapsgewijs haar design visie, productontwerp, constructieve setup en detaillering wat binnen 4 maanden een eerste product opleverde waarin de state-of-the-art technologie van H2L kon worden geïntegreerd.

Design Brief

Scope Design realiseerde, voor de reeds ontwikkelde functionaliteit, een vernieuwend ontwerp met een zo hoog mogelijke waardebeleving die goed aansluit op de door H2L ontwikkelde high end detectie en behandel functionalteit. De Selector 180 van H2L detecteert en behandeld ziektes in tulpen in de vroege ontwikkelstadia. Hoewel de ziektes met het menselijk oog moeilijk te onderscheiden zijn, detecteert en behandeld de Selector180 ze volledig autonoom.

The Approach of the project

Scope Design visualiseerde trends in de markt van landbouwmachines, waarmee H2L en Smit Constructie hun richting voor de gewenste uitstraling konden bepalen. Met het inzicht in de reeds ontwikkelde functionaliteit en eisen en wensen voor een autonoom landbouwvoertuig kon de productarchitectuur worden ontworpen waarna ontwerpschetsen het karakter gaven aan de Selector180.

In Virtual Reality werd de voortgang gepresenteerd waardoor zowel de beleving als constructieve details konden worden besproken en gedetailleerd.

Naast het ontwerp met bijbehorende kleurstelling en graphics werd ook de engineering en de vertaling naar een productiegereed TPD en tekeningenpakket door Scope verzorgd.

engineered to be practical and robust

Het ontwerp van de Selector 180 heeft een moderne automotive uitstraling waarbij slim gebruik gemaakt wordt van een combinatie tussen stalen- en polyester onderdelen. Door logische productdelingen, die door Scope en Smit Constructie weersbestendig zijn ontworpen, zijn de interne componenten van de Selector 180 van alle zijden bereikbaar.

Het primaire chassis loopt door in de bumpers waarmee bereikt is dat de Selector 180 robuust is in het dagelijks gebruik en eenvoudig te repareren. Ook de warmteontwikkeling in de machine wordt zonder geforceerde koeling op een weersbestendige manier beheerst. Technische details zijn slim geïntegreerd in harmonie met de hoogwaardige productbeleving.

Passion of a startup

Het is altijd leuk om met de gepassioneerde en toegewijde energie van een start-up te werken. Zeker met de ontwikkelaars en managers van H2L en Smit Constructie die hun sporen verdienden in de beeldherkenning- en roboticawereld.

Internationaal is het product zeer goed ontvangen en leveren H2L en Smit Constructie wat ze beloofd hebben.

The design result

Internationaal zijn de reacties van klanten positief en overtreft de behandelrobot de verwachtingen van de markt. De Selector 180 maakt functioneel zijn beloftes waar en ze is qua concept en uitstraling een voorbeeld van de meest moderne vorm van autonome landbouw.