USE INSTRUCTIONS
CREATE CERTAINTY IN USE
AND INCREASE THE DEMAND FOR ACCESSORIES

Summary of the HANDICARE XCLUSIVE

Om het op een juiste manier aansluiten en hanteren van medische endoscopen van van Vliet makkelijker -en inzichtelijk te maken, ontwierp Scope een uitgebreide instructie. Het complete handboek toont grafisch alle mogelijke installatiesituaties. Hiermee is niet alleen de betrouwbaarheid en efficiëntie van het werken met de endoscopen verbeterd, ook nam de vraag naar de adapter- en accessoiresets van van Vliet flink toe. Een goed voorbeeld van een complete ontwikkeling van een product-service-systeem.

service ondersteuning

Van Vliet kwam bij Scope Design met de vraag of wij een instructie voor het aansluiten van endoscopen in droogkasten konden maken. De producent van medische producten wilde hiermee onduidelijkheid en onzekerheid over het gebruik ervan wegnemen.

Scope begon met het vormen van een totaalbeeld van het systeem en het gebruik van de endoscopen. Door grafische weergave maakten wij inzichtelijk hoe zorgprofessionals werken met deze delicate en kostbare operatieapparatuur.

visuele ondersteuning

Voor het aansluiten van de endoscopen in de droogkast werkten wij een stappenplan uit. In een compleet handboek maakten wij de visualisaties van alle mogelijke installatiesituaties. In het handboek is te lezen op welke manier de endoscopen met de daarvoor bestemde accessoire- of adaptersets aangesloten moeten worden. Foto’s van de adaptersets geven aan welke adapters bij welke endoscopen horen.

new business

Door deze methode te hanteren, hebben we niet alleen het gebruik van de endoscopen voor gebruikers vergemakkelijkt, maar ook de betrouwbaarheid en efficiëntie van het werk verbeterd. Het gevoel van onzekerheid is weggenomen en last, but not least is na het ontwikkelen van de handleiding de vraag naar adapter- en accessoiresets bij van Vliet sterk toegenomen!