G1OO-logo-magenta-limegreen

Cutting
EDGE design

TRILO C30W Airport mowing

Trilo vroeg Scope om de vormgeving te ontwerpen van de C30W. Een cut and collect machine speciaal ontwikkeld voor het vliegveld om gras en FOD’s naast de start-, landing- en taxi-banen te maaien en verzamelen. Gezien de C30W gericht is op een hele specifieke doelgroep, werd een eigen ‘airside’ uitstraling gewenst door Trilo. That’s where we come in!

Efficient use of parts

In de landbouwmarkt zijn veel machines gemaakt met een pragmatische doelstelling, en een verwachting dat de gebruiker veel gebruikservaring heeft. Dit leidt vaak tot een technisch ontwerp, met veel verschillende specifieke metalen kappen en beschermingsdelen, waarmee allerlei deelproblemen opgelost worden. Trilo koos een andere pad, middels het ontwikkelen van één grote afschermkap. Deze afscherming kan meerdere kleine kappen vervangen. Dit bied gebruiksgemak, makkelijker onderhoud, en is efficiënter voor productie en handling.

Modern design

Door te kiezen voor polyester lay-up beschermingskappen, ontstond er meer vrijheid in de vormgeving. De opvangbak van het product is van metaal gemaakt om mogelijke beschadiging door ‘debris’ te voorkomen. Verschillende ander afdek-delen, zoals de hydrauliek-kap op de voorzijde, de achterkant en de buitenkanten van de ‘wings’ zijn gemaakt van polyester. Deze materiaalkeuze gaf veel mogelijkheden in 3D vormgeving, en wordt daarmee een moderne uitstraling bereikt.

THE APPROACH  OF THE PROJECT

Scope heeft op meerdere vlakken bijgedragen aan de user experience van de machine. In het ontwerp van de fysieke kappen en het gebruik tijdens onderhoud van de machine. Maar ook de vormgeving van de GUI (Graphical User Interface) in de cockpit, en het manuele bedieningspaneel aan de zijkant van de machine. Met de kennis en ervaring van Trilo en de frisse blik van Scope is een moderne, visuele gebruikservaring ontwikkeld. De producten van Trilo worden over de hele wereld verkocht. Daarom is een focus gelegd bij de ontwikkeling om zoveel mogelijk informatie grafisch weer te geven zodat taal een minder grote barrière is.

Virtual Reality

Om een goede visueel beeld te vormen, is er altijd de voorkeur een 1:1 model of een schaalmodel te maken. Daarom brachten de afmetingen van de machine een behoorlijke uitdaging. Dit heeft geleid tot veel gebruik van Virtual Reality, vanaf een zo vroeg mogelijk stadium. Dit gaf de stakeholders een goed inzicht in de verhoudingen, details, en de mogelijkheid om  op ware grootte en vanuit het juiste perspectief het design te beoordelen. Dit werd veelvoudig met het projectteam gedaan, maar ook de verkopers, aandeelhouders, productiemedewerkers en andere betrokkenen van Trilo. Productie- en gebruiks-issues kwamen vroeg op tafel en konden al opgelost worden voordat het eerste prototype gemaakt was.

Kijk voor meer informatie over dit product op de website van Trilo.