implementing
interactive tech
to create a new touch

summary of the Virtu

Bij De Jong DUKE werken ze met koffiebonen die gezien mogen worden. Dus wilden ze een koffiemachine met meer transparantie en beleving. Scope Design verplaatste de bonencontainer zichtbaar naar de voorzijde in de deur en voegde een interactief full colour touchscreen toe, waarmee elke gebruiker meteen ziet waar de favoriete koffievariant staat. De Virtu bereidt de koffie zichtbaar op een presenteerblaadje.

design brief

De Jong DUKE wil de gebruiker meer betrekken bij het samenstellen en bereiden van koffie. Als je kiest voor de beste kwaliteit koffiebonen, mogen die ook best gezien worden. En ook het bereidingsproces hoefde niet volledig te worden verstopt.

The approach of the project

De lekkerste koffie in het mooiste jasje. Scope Design wilde de koffieliefhebber verleiden met een transparant design, geïnspireerd op de inbouwmachines van designkeukens. De container voor de koffiebonen werd naar voren gehaald door ze transparant in de deur te plaatsen. Zo heb je altijd zicht op de voorraad. Om nog meer beleving toe te voegen, werd gekozen voor een groot, interactief full colour touchscreen, zodat je oog meteen valt op je favoriete koffievariant.

THE DESIGN RESULT

Met de Virtu koffiemachine maak je niet alleen de heerlijkste gourmet espresso, maar ook het design misstaat niet in elke moderne kantooromgeving. Kwaliteit komt tot uiting in de kleinste details van deze machine. De deur is extra dun, waardoor het geheel een elegante uitstraling heeft. Je kiest je koffie volledig intuïtief met behulp van het full colour touchscreen en de koffie wordt vervolgens bereid op een open tablet aan de voorzijde.