characteristic design
with a transparent approach
for a real coffee experience

summary of the ZIA

Bij het ontwikkelen van de nieuwste De Jong DUKE Zia moesten karakteristieke merkelementen van de koffiemachine worden behouden, zoals de zichtbare koffiebonen in de container aan de voorzijde. Scope Design maakte slim gebruik van iPhone technologie, waardoor de gebruiker een full screen display ter beschikking heeft in de bediening van de koffiemachine. Een optimale balans in vormgeving, interactie en functionaliteit. Het ontwerp won de GIO award.

design brief

Bij het ontwikkelen van de Zia, wilde De Jong DUKE kapitaliseren op bestaande en karakteristieke merkelementen van hun koffiemachines en tegelijk de modernste technologie verwerken in het nieuwe design.  

The approach of the project

De belangrijkste innovaties moesten worden gezocht in de high-end beleving van de gebruiker. Zo is in nauwe samenwerking met De Jong DUKE voor de Zia een nieuw display ontworpen. Om te komen tot full screen, is slim gebruik gemaakt van iPhone technologie. Een gewaagde keuze, omdat de stoom en het vocht die bij koffiezetten ontstaan, veel invloed kunnen hebben op de bedrijfszekerheid van de bediening.

THE DESIGN RESULT

De nieuwe De Jong DUKE Zia is een eigentijdse koffiemachine geworden qua vormgeving, interactie en functionaliteit. Vernieuwend zijn ook de door sensoren detecteerbare glazen kopjes. Het is een koffiemachine met elegante lijnvoering, gourmet espresso, zichtbare bonen, een hoge capaciteit en een zeer geavanceerd all screen display. Het ontwerp werd gewaardeerd met een GIO award.